سامانه مودیان چیست؟

سامانه مودیان مالیاتی با هدف جمع آوری و یکپارچه سازی اطلاعات به مودیان مالیاتی راه اندازی شده است و تمام فعالان اقتصادی در صنف طلا بدون در نظر گرفتن مبلغ فروش ملزم به ارسال صورت حساب فروش در سامانه مودیان و کارپوشه خودشان شده اند. در سامانه مودیان نیاز به ثبت اولیه موجودی طلا و پول نیست و فقط باید فروش ها به سازمان امور مالیاتی ارسال شود.

سامانه مودیان نرم افزار طلافروشی زرنگار

طلا فروشان باید چه نوع صورتحسابی صادر کنند؟

پس از ثبت نام در سامانه مودیان برای طلافروشی ها، افراد فعال در این حوزه باید حتما پس از هر تراکنش و فروش، صورتحساب الکترونیکی معامله انجام شده را صادر نموده و از طریق کارپوشه شخصی خود در سامانه مودیان، فاکتور استاندارد خود را برای سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند.صورت‌حساب‌های الکترونیکی فرمت یکسانی ندارند و متناسب با نوع کسب‌وکار، اطلاعات آن مشخص می‌شود. بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، سه نوع صورتحساب الکترونیکی برای مشاغل مختلف تعریف شده است. طلافروشان جزو گروهی هستند که باید صورتحساب الکترونیکی نوع اول و نوع دوم را ارسال کنند. صورتحساب الکترونیکی نوع اول، صورتحسابی است که در آن تمامی مشخصات فروشنده و جزئیات مربوط به فروش ذکر می شود. تفاوت اصلی این نوع صورتحساب ها این است که اطلاعات خریدار نیز در آنها ثبت می شود. بنابراین اگر به زبان ساده بگوییم، از این پس بعد از فروش طلا، علاوه بر فاکتور کاغذی ارائه شده توسط فروشنده، یک صورتحساب الکترونیکی نیز در سامانه مودیان ثبت می شودکه این فاکتور می توانید با اطلاعات خریدار (نام و کد ملی ) به روش نوع اول ارسال کنید و یا به روش دوم صورت حساب را بدون اطلاعات خریدار به سامانه ارسال کنید . در فاکتورهایی که صورت حساب الکترونیکی از نوع اول ارسال شود خریدار می تواند از اعتبار مالیاتی بهرمند شود  برای این کار خریدار یک ماه فرصت دارد آن را تایید کند. چنانچه خریدار در این مهلت اقدامی برای تایید صورتحساب انجام ندهد، به صورت اتوماتیک صورتحساب ارسالی فروشنده مورد تایید قرار می گیرد.

در صورتحساب الکترونیکی طلافروشی ها چه چیزهایی ذکر می شود؟

یکی از موارد سختگیرانه قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان برای طلافروشی ها این است که این افراد حتما باید در صورتحساب الکترونیکی صادر شده برای هر مشتری، دقیقا و به تفکیک مبلغ اصل بهای طلا، سود فروشنده، اجرت  و حق العمل را ثبت کنند. باقی موارد مندرج در صورتحساب الکترونیکی طلافروشی ها مشابه کسب و کارهای دیگر بوده و شامل شرح کالا، واحد اندازه گیری، مقدار آن و غیره می شود. بر اساس احکام مشخص شده در متن قانون، چنانچه طلافروشی صورتحساب الکترونیکی را صادر کند یا بخشی از درآمد خود را در صورتحساب کتمان نماید، مشمول جرایم غیر قابل بخشودگی شده و ۹ درصد مبلغ کل فاکتور جریمه می شود. جرایم غیر قابل بخشودگی به گونه ای هستند که مدیرکل نیز نمی تواند آن را تعدیل یا کم کند.

چطور صورتحساب الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی ارسال کنیم؟

از اصطلاحاتی که زیاد با آن در سامانه مواجه می‌شویم، صورتحساب الکترونیکی است. در چنین صورت‌حساب‌هایی شماره انحصاری مالیاتی ثبت شده و در پرونده مالیاتی اشخاص یا شرکت‌ها ذخیره می‌شود. صورتحساب‌ها در سامانه مودیان دارای انواع گوناگونی هستند که باید با آن‌ها آشنا شد.
از ۳ روش میتوانید صورتحساب های خودتان را به سازمان ارسال کنید:

  1. ارسال توسط سامانه های دولتی
  2. ارسال مستقیم توسط مؤدی (نرم افزار زرنگار)

چطور با نرم افزار زرنگار فاکتور به سامانه مودیان ارسال کنم؟!

برای فعالسازی این امکان ابتدا باید نسخه  نرم افزار،  به آخرین نسخه بروزرسانی شود (فعالسازی افزونه سامانه مودیان توسط پیشتیبانی نرم افزار انجام می شود)
مرحله بعد، مرحله ساخت شناسه ی یکتای مالیاتی می باشد. پشتیبان نرم افزار با دریافت کلید عمومی و خصوصی از طریق نرم افزار زرنگار تمامی مراحل مربوط به ساخت شناسه  یکتا و راه اندازی سامانه مودیان را به طور کامل انجام می دهد.
مرحله نهایی، ارسال فاکتور به سامانه مودیان می باشد.که از طریق نرم افزار زرنگار این امر به راحتی قابل انجام است.شما می توانید فاکتور ها را به صورت روزانه، هفتگی یا ماهیانه به سامانه مودیان ارسال کنید.برای این کار لیست فاکتورها ی فروش در نرم افزار به شما نمایش داده می شود.شما قادر به انتخاب فاکتور ها می باشید و الزامی به ارسال تمام فاکتور ها به سامانه مودیان ندارید. حتی می توانید همه ی ردیف های یک فاکتوررا به سامانه ارسال نکنید و تنها ردیف هایی را که بابت آن در دستگاه کارتخوان کارت کشیده شده است را ارسال کنید.

اتصال نرم افزار زرنگار به سامانه مودیان

امکانات نرم افزار حسابداری زرنگار برای سامانه مودیان:

  •  تنظیمات اولیه در نرم افزار شامل : ذخیره ادرس اتصال به سایت ، شناسه یکتا ، ذخیره کلید خصوصی و …
  •  واکشی و به روز رسانی شناسه کالاهای عمومی و اختصاصی از سایت دارایی و یا اکسل اطلاعات در نرم افزار حسابداری زرنگار
  • انتصاب و همسان سازی شناسه کالاهای عمومی و اختصاصی مورد تایید دارایی با کد کالاها
  • انتخاب فاکتور ها جهت ارسال به سامانه مودیان بر حسب تاریخ  فاکتور ، شماره فاکتور و ….
  • ارسال فاکتورهای انتخاب شده به سامانه مودیان همرا با مشاهده  وضعیت فاکتور ها ( ارسال شده، در حال ارسال، و یا ارسال نشده )
  • قابلیت اصلاح فاکتور های ارسال شده به سامانه مودیان
  • قابلیت برگشت از فروش فاکتورهای ارسال شده به سامانه مودیان
  • قابلیت ابطال فاکتورهای ارسال شده به سامانه مودیان
  • گزارش از فاکتورهای ارسال شده به سامانه و یا فاکتورهای اماده برای ارسال
  • خروجی اکسل از فاکتورها و صورت حساب الکترونیک

مراحل ثبت نام و ورود سامانه مودیان مالیاتی

ثبت نام و ورود به سامانه مودیان مالیاتی مانند ثبت نام در سایر سامانه‌های الکترونیک نیست که فقط با ارائه مدارک شناسایی و احراز هویت بتوانید به همه امکانات مربوط به این سامانه دسترسی داشته باشید. درواقع برای ثبت نام در سامانه مودیان و ایجاد امکان ارسال صورتحساب الکترونیکی به این سازمان باید همه مراحل زیر را طی کنید:

  • ثبت‌نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده
  • دریافت گواهی امضای الکترونیک
  • دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی
  • دریافت شناسه کالاها و خدمات
۱٫ ثبت نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده؛ اولین قدم ورود به سامانه مودیان مالیاتی

برای ورود به سامانه مودیان ابتدا باید وارد آدرس سامانه اینترنتی اظهارنامه مالیاتی  my.tax.gov.ir شوبد. برای ثبت‌نام در این سامانه باید از کد ملی و شماره تلفن همراهی استفاده کنید که به نام خودتان باشند. بعد از ورود اطلاعات اولیه کدی به شماره تلفن همراه ارسال می‌شود که آن را باید در سامانه ثبت کرد.

سامانه مودیان طلا فروشی

بعد از ورود به پنل، گزینه‌ای به نام کارپوشه وجود دارد. با کلیک بر روی دکمه ورود به کارپوشه به سامانه مودیان مالیاتی به آدرس tp.tax.gov.ir وارد می‌شوید.

در قسمت پایین همین صفحه, لیستی از پرونده‌های مالیاتی که برای فرد حقیقی یا حقوقی ثبت شده‌اند را مشاهده می‌کنیم.  با کلیک بر روی ورود به پرونده، امکان دسترسی به اطلاعات آن و سوابق مالیات‌های تعریف شده یا پرداخت شده را خواهید داشت. اطلاعات موجود پرونده‌های مالیاتی به مودیان کمک می‌کند تا نسبت به پر کردن اظهارنامه و پرداخت مالیات خود در مورد مقرر اقدام نمایند.

ثبت نام طلافروشی ها در سامانه مودیان

۲٫ دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی از طریق کارپوشه سامانه مودیان

شناسه یکتا حافظه مالیاتی یک کد منحصر به فرد است که به اشخاص حقیقی یا حقوقی تخصیص می‌یابد. این شناسه برای هر شخص یا شرکت به‌صورت یکتا تعریف می‌شود و به عنوان یک نشانی مالیاتی الکترونیکی برای ثبت اطلاعات مالیاتی و انجام امور مربوط به مالیات مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای ارسال صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان مالیاتی لازم است ،شناسه یکتای مالیاتی داشته باشید. برای مطالعه بیشتر درباره نحوه دریافت شناسه یکتا روی دکمه زیر کلیک کنید.

سوالات متداول

افزایش مشاغل فعالی که طبق قانون باید مالیات پرداخت کنند موجب شده تا مانند گذشته پرونده‌های مالیاتی به صورت فیزیکی توسط ممیزان مورد بررسی قرار نگیرند. امروزه تمامی صاحبان مشاغل مشمول مالیات باید در سامانه اینترنتی، صورتحساب‌های الکترونیکی خود را ثبت کنند. اگر چه این امکان وجود دارد که تکمیل اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی و حقوقی در هر دوره مالیاتی را به شرکت‌های حسابداری مُجربی واگذار کنید، اما آشنایی با نحوه ورود به سامانه مودیان و مشاهده سوابق مالیاتی برای تمامی مشمولان ضروری است.
سامانه مودیان مالیاتی با آدرس اینترنتی tp.tax.gov.ir، سامانه ای آنلاین و تحت مدیریت سازمان مالیاتی کشور میباشد. این سامانه با هدف جمع‌آوری اطلاعات مربوط به مودیان مالیاتی، سهولت و ایمنی پرداخت مالیات، در سال ۱۴۰۱ راه‌اندازی شده است. تمامی مشاغل صنفی و غیرصنفی و اشخاص حقوقی، ملزم به ثبت نام در این سامانه هستند و باید نسبت به ارسال صورت حساب های الکترونیکی و اتصال پایانه های فروشگاهی خود به سامانه اقدام نمایند.
سازمان امور مالیاتی کشور از ابتدای سال ۱۴۰۲ فراخوان های مربوط به اجرایی شدن این قانون را به ترتیب برای تمامی مودیان ارسال نموده (این فرآیند همچنان در جریان است) و آنها را مکلف به ثبت نام در این سامانه کرده است. با توجه به فراخوان های متعدد و اعلامیه های گسترده، مودیانی که در این سامانه ثبت نام نکنند یا در ثبت نام تأخیر داشته باشند مشمول جریمه مالیاتی خواهند شد.
در این سامانه به هر مودی، کارپوشه ویژه ­ای اختصاص میابد و تبادل اطلاعات میان مودیان و سازمان منحصرا از طریق آن کارپوشه انجام می­ شود. بر اساس این قانون، رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی(pos)، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری که امکان اتصال به شبکه‌های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته و قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی را نیز دارا باشد، پایانه فروشگاهی محسوب می‌شود.

هرگونه در پرداخت مالیات، جرایم سنگینی خواهد داشت. بر اساس قانون تمامی مودیان موظف هستند تا دانش خود را در زمینه قوانین مالیاتی به‌روز کنند. اعلام بی‌اطلاعی از قوانین مالیاتی توسط اشخاص یا شرکت‌ها، ناقض وظایف آنان در پرداخت مالیات و ثبت اطلاعات در سامانه مودیان نمی‌شود. افراد خاطی از اعمال معافیت‌های مالیاتی، نرخ صفر و مشوق‌های موضوع قانون مالیات‌های مستقیم در همان سال مالی محروم خواهند شد.
برخی از تخلفاتی که تا ۱۰ درصد مبلغ فروش مشمول جریمه می‌شوند عبارت‌ند از:

  1. عضو نشدن در سامانه مودیان؛
  2. استفاده نکردن از پایانه‌های فروشگاهی؛
  3. ثبت نکردن اطلاعات در حافظه‌های مالیاتی؛
  4. استفاده از پایانه‌های فروشگاه دیگران برای خود و یا برعکس؛
  5. عدم اعلام شماره حساب بانکی دارای گردش مالی مودی مالیاتی؛
  6. کتمان حقایق تاثیرگذار بر روی میزان مالیات پرداختی.

با استفاده از سیستم زرنگار، نگران جرایم قانونی سامانه مودیان نباشید. به راحتی و با سرعت، صورت‌حساب الکترونیک را ارسال کنید.

مطابق ماده ۱ بند ج قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، کلیه مالکان مشاغل صنفی و غیرصنفی و اشخاص حقوقی مطرح شده در فصل‌های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳/۱۲/۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی باید به ثبت‌نام در این سامانه بپردازند. همچنین مشاغلی که نیاز به صدور فاکتور یا رسید برای عرضه کالا یا خدمات دارند باید از سامانه مودیان استفاده کنند. گروه‌های زیر باید در این سامانه مالیاتی ثبت‌نام نمایند:

  1. تمامی عرضه‌کنندگان کالا و خدمات؛
  2. اشخاص حقیقی دارای مشاغل صنفی یا غیرصنفی؛
  3. تمامی اشخاص حقوقی، مالک شرکت‌های تجاری یا غیرتجاری؛
  4. فعالان اقتصادی مستقر در مناطق آزاد تجاری.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید لینک زیر را مطالعه کنید.

یکی از اصناف مشمول، صنف طلافروشان است. طلافروشان از آن جهت که اصولا مبالغ معامله بالایی دارند، حتما باید نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان و صدور صورتحساب های الکترونیکی خود اقدام کنند.

location_onآدرس

اصفهان- میدان امام- بازار حکیم- واحد ۲۵۶
اصفهان-نجف آباد-خیابان امام-خیابان مولوی-پ۱۶

phone_iphoneزرنگار در شبکه های اجتماعی
phoneپشتیبانی

3300 4273 031
8048 333 0913
0988 832 0913

پشتیبانی نصب نرم افزار

09001253090

مشاوره و خرید نرم افزار

3035 094 0919