محاسبه قیمت طلا با ماشین حساب

فرمول و روش محاسبه قیمت طلا

حتما قبل از خرید طلا آگاهی از نحوه و روش محاسبه قیمت طلا می تواند کمک خوبی به شما کند. زیرا شما می توانید با آگاهی از فرمول محاسبه قیمت طلا در رابطه با خرید مصنوعات طلا تصمیم بهتری بگیرید و خودتان محاسبه کنید که با چه مقدار پول ، تا چه حد می توان خرید نمود و چه مقدار از خرید شما بابت طلا و چه مقدار آن بابت مالیات و چه مقدار آن بابت اجرت ساخت می باشد. به همین جهت در این مطلب شما را با اصطلاحات و فرمول های محاسبه قیمت طلا آشنا می کنیم.پس اطلاع از این اصطلاحات نیز مهم است.
  1. اونس چیست ؟

 اونس یکی از واحد های وزن است (مثل کیلو، گرم، تن و …) با این تفاوت که اگر هر ۱۰۰۰ گرم را یک کیلو بنامیم ، هر ۳۱٫۱۰۳ گرم را یک اونس می گویند. (هر اونس متر از ۳۲ و بیشتر از ۳۱ گرم است) پس به زبان ساده هر اونس برابر است با ۳۱٫۱۰۳ گرم که معمولا فلز های گرانبها مانند طلا و نقره و پلاتین در بازارهای جهانی با این واحد وزنی معامله می شود و شما در اخبار اقتصادی می شنوید که می گویند اونس طلا، اونس نقره و ….
  1. مظنّه چیست؟

 مظنّه اصطلاحی است که در بازار ایران به گوش می خورد و منظور از آن قیمت یک مثقال طلا با عیار ۱۷ است. (یک مثقال طلا برابر با ۴٫۶۰۸ گرم می باشد) ضمنا به طلای ۱۷ عیار ، عیار ۷۰۵ نیز می گویند.
  1. سوت چیست ؟

 سوت واحد بسیار کوچکتری از گرم است، اگر یک گرم را به ۱۰۰۰ قسمت تقسیم کنیم به هر قسمت آن سوت می گویند ، پس به زبان ساده هر سوت برابر است با یک هزارم گرم.
  1. قیراط چیست؟
 هر ۲۰۰ سوت یک قیراط است ، و هر گرم برابر است با ۵ قیراط
  1. طلای متفرقه چیست؟

 به طلای مستعمل طلای متفرقه گویند ، پس اگر یک انگشتر یا النگو و یا … که به مرور زمان و استفاده زیاد مستعمل و کهنه شده است را طلای متفرقه می نامند.
  1. طلای آبشده چیست؟

 به طلایی که توسط کوره های مخصوص ذوب می شود و مجدد در قالب ریخته می شود طلای آبشده میگویند.
  1. ری گیری یا آزمایشگاه تعیین عیار چیست؟

در این آزمایشگاه ها افرادی متخصص با دریافت قطعات طلا و اعمال آزمایش های خاص بر روی آن به شما می گویند که عیار آن قطعه طلا چند است.
  1. عیار طلا چیست؟

به میزان یا درصد خلوص طلا عیار آن گفته می شود. مثلا وقتی می گویند عیار فلان طلا ۱۸ است یعنی اگر آن را به ۲۴ قسمت تقسیم کنیم، ۱۸ قسمتش طلا و مابقی قسمت ها آلیاژهای دیگر می باشد و وقتی می گویند عیار فلان طلا ۷۵۰ است ، یعنی اگر آن را به ۱۰۰۰ قسمت تقسیم کنیم ۷۵۰ قسمتش طلا و مابقی قسمت ها آلیاژ های دیگر می باشد.

روش های محاسبه قیمت طلا :

روش محاسبه مظنّه با توجه به قیمت اونس طلا در بازار جهانی
قیمت یک اونس طلا ضرب در قیمت یک دلار تقسیم بر ۹٫۵۷۴۲  = مظنه طلای ایران
روش محاسبه یک قطعه کار ساخته شده (مانند انگشتر ۱۸ عیار یا همان ۷۵۰)
شما وقتی به بازار می روید یا تلفنی قیمت میگیرید، قیمت مظنه را به شما می گویند یعنی قیمت (۴٫۶۰۸گرم) طلای۱۷(۷۰۵)عیار را، حال اگر شما بخواهید از روی مظنه گرفته شده قیمت یک گرم طلا با عیار ۱۸ یا همان ۷۵۰ بدست آورید باید به روش زیر عمل کنید.
مظنه طلای ۱۷ عیار ، تقسیم بر ۴٫۶۰۸ تقسیم بر ۷۰۵ ضرب در ۷۵۰  = قیمت یک گرم طلا با عیار ۱۸
مثال : فرض کنیم مظنّه ۴۵۰۰۰۰ تومان است
۴۵۰۰۰۰ تقسیم بر ۴٫۶۰۸ تقسیم بر ۷۰۵ ضرب در ۷۵۰ = قیمت هر گرم ۱۸ عیار ۹۷۶۵۰ تومان
 
حال می خواهیم فرمولی که توسط آن طلا فروشان قیمت طلا را محاسبه می کنند به همراه مثال توضیح دهیم
فرض کنید قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار (فی روز طلا) ۱۰۲۰۰۰ تومان باشد.
قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار + اجرت کار ساخته شده + هفت درصد بابت سود فروشنده + هشت درصد بابت مالیات ارزش افزوده
مثال : اگر یک گرم طلا ۱۸ عیار ۱۰۲۰۰۰ تومان باشد + اجرت ساخت + هفت درصد سود فروشنده + هشت درصد مالیات بر ارزش افزوده ضرب در وزن طلا
توجّه داشته باشید که در زمان خرید طلا از مغازه دار معیارهایی مانند مالیات بر ارزش افزوده ، اجرت ساخت، درصد سود فروشنده نیز به مبلغ طلا اضافه خواهد شد و در زمان فروختن به مغازه دار پارامترهایی مانند مالیات بر ارزش افزوده، اجرت ساخت و درصد سود فروشنده از آن حذف و صرفا پول طلای آن قطعه به شما پرداخت می گردد، به همین دلیل است که بین قیمت طلا در زمان خرید و در زمان فروش اختلاف زیادی مشاهده می گردد و اگر طلای انتخابی شما از سنگ های گرانبها یا دیگر سنگ ها ساخته شود ، این موضوع نیز در قیمت میتواند تاثیر گذار باشد.

 

 

وقتی با ماشین‌حساب، مبلغ را محاسبه می‌کنید این مراحل را طی کنید:

 

  • قیمت طلای ۱۸ + اجرت هر گرم + ۷
  • کلید %
  • کلید ×
  • وزن کارساخته
  • کلید =
حالا با عدد و رقمی که در فاکتور داشتیم:
  • ۱,۱۵۰,۰۰۰ + ۶۰,۰۰۰ + ۷
  • کلید %
  • کلید ×
  • ۹/۱۶
  • کلید =
حتماً متوجه شدید که از وزن، به اصطلاح، فاکتور گرفتیم و بالاخره درس شیرین ریاضی و «فاکتور گرفتن» که در مدرسه یاد گرفتیم، به کارمان آمد اما هنوز که هنوز است یک روز دیگر گذشت و کاربرد سینوس و تانژانت را در زندگی روزمره خود نمی‌دانم!

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.